Drag Racing/Pro Hd

FHRA eli Finnish Hot Rod Association ry on voittoa tuottamaton, yleishyödyllinen kerho, jonka omistavat sen jäsenet. FHRA harjoittaa sekä kerho- että liiketoimintaa. Jäseniä FHRAlla on noin 2900 ja jäsenkerhoja noin 60.

Yksi FHRAn merkittävimmistä tapahtumista on American Car Show. Ensimmäinen American Car Show järjestettiin Tikkurilan Jäähallissa v. 1978, joten vuoden 2013 näyttely on jo kolmaskymmeneskuudes.

Vuonna 2010 American Car Show & Tuning Car Show'ssa Helsingin Messukeskuksessa oli lähes 70 000 kävijöineen Pohjoismaiden suurimpia erikoisalan näyttelyitä ja yksi Euroopan suurimmista autonäyttelyistä.

FHRA järjestää myös katuautoharrastajalle tapahtumia. PowerPark Weekend -harrasteajoneuvotapahtuma Alahärmässä järjestettiin ensimmäisen kerran v. 2005. Sille odotetaan erinomaisten puitteiden ansiosta jopa kansainvälistä suosiota.

FHRA järjestää vähintään kerran vuodessa jokamiehen kiihdytystapahtuman, jossa voi testata omaa ja ajoneuvonsa suorituskykyä.

FHRA on jo vuosia tehnyt nuorisotyötä tarjoamalla virikkeitä ajoneuvoharrastuksen parissa. Mm. Nuori Rakentaja -teemalla palkitaan American Car Show'ssa joka vuosi nuoren polven harrastaja. Kiihdytyskisoissa Junior-ryhmät ovat myös arvostettua nuorisotyötä.

Kaksi FHRA Swap Meet -tapahtumaa vuodessa kokoaa pääkaupunkiseudulla runsaasti harrastajia kirpputoritapahtumaan. Swapeissa voi tehdä löytöjä alan harrastajien autotallien ylimääräisistä tavaroista.

Vuonna 2004 AKE, nykyinen Liikenteen turvallisuusvirasto TraFi hyväksyi FHRAn viralliseksi museoajoneuvotarkastusten tekijäksi ja lausuntojen antajaksi virallisissa yhteyksissä. Tämä on merkittävä edistysaskel harrastukselle.

FHRA haluaa vaikuttaa myös vireillä oleviin
harrasteajoneuvojen rakentelu- ja verouudistuksiin. Se on Liikenne- ja viestintäministeriön virallinen harrasteajoneuvolakiesitysten lausunnonantaja. Esimerkiksi FHRAn esityksestä v. 2004 uudistetussa laissa jarru- ja ohjauslaitteita saa vaihtaa paremmiksi ilman vaihtoprosenttien muutosta. Vuonna 2006 FHRA oli mukana APU-työryhmässä, joka uudisti ajoneuvorakentelusääntöjä. 

Lue lisää
 

Viimeksi päivitetyt

Janne Horto
Troubles racing team
 
     
     
 

Seurat


Troubles racing team
 
     
     
 

Sponsorit