Keilailu

Suomen Keilailuliitto on toimintasääntöjensä perusteella keilailu-urheilun kattojärjestö Suomessa. Tässä ominaisuudessa SKL jatkaa itsenäisenä keskusjärjestönä, keilailu-urheilun erikoisliittona osallistuen kuitenkin jäsenenä SLU:n toimintaan.
Huippu-urheilun muutostyö on meneillään Suomessa ja SKL seuraa tilannetta aktiivisesti ja ottaa kantaa asiaan sekä toteuttaa liikuntayhteisön päätökset omalta osaltaan.
SKL osallistuu Suomen Olympiakomitean toimintaan. Tavoitteena on kirkastaa keilailun kuvaa olympialiikkeessä ja pitkällä tähtäyksellä viedä keilailu olympiakisoihin mitalilajina.

SKL osallistuu edelleen aktiivisesti Kansainvälisen Keilailuliiton (FIQ/WTBA) järjestötyöhön jäsenmaavelvoitteen mukaisesti. FIQ:n ja WTBA:n ponnisteluja keilailun saamiseksi olympialaisiin tuetaan kaikin mahdollisin tavoin. Tällä hetkellä Suomella on suora yhteys kansainväliseen toimintaan, kun Pekka Korpi työskentelee WTBA:n hallituksessa 1. varapuheenjohtajana sekä kilpailuvaliokunnan jäsenenä. Mika Koivuniemi on nimetty FIQ:n urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi ja Juha Maja toimii valmennustyöryhmässä.

Tammikuussa vuonna 2014 tulee kuluneeksi 75 vuotta Suomen Keilailuliiton perustamisesta. Tähän valmistautuminen on jo alkanut ja jatkuu luonnollisesti myös tulevalla kaudella. Tasalukua juhlistetaan laatimalla SKL:n historiikki, jollaista ei ole aiemmin kirjoitettu minkäänlaista. Myös juhla on suunnitteilla perustamispäiväksi, joka on tammikuun kuudes.

SKL toimii jäsenliittojensa yhdyselimenä. Toimintaa kehitetään yhä edelleen niin, että jäsenliitot ottavat yhä enemmän vastuuta toiminnasta omalla alueellaan. Toimintasääntöjä uusitaan ja nykyaikaistetaan, jotta mahdollisimman suuri tehokkuus saadaan
aikaan.
Jäsenliittojen välistä epävirallista alueyhteistyötä vahvistetaan valtakunnallisten toimintojen parantamiseksi. Keskeinen tavoite on uusien jäsenten hankkiminen. Sitä varten hallinnon kaikki tasot suunnittelevat toimia. Keskeinen rooli on nuoriso- ja koulutusvaliokunnalla ja heidän uudella toimintarakenteellaan.
Jäsenliitoille ja niiden seuroille järjestetään seuratoiminnan koulutusta yhteistyössä Suomen Liikunnan ja Urheilun (SLU) kanssa sen asiantuntemusta ja materiaaleja hyväksi käyttäen.

Juniorikeilailun lisäämiseksi autetaan niitä jäsenliittoja, joilla junioritoiminta vielä on tehotonta. Nuorten ikäluokkien aktivoimiseksi jatketaan edellisillä kausilla suosittua Junnu-Touria. Jatketaan ja tehostetaan yhteistyötä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa valmennuksessa ja koulutuksessa sopimuksen mukaan.
Osallistutaan myös Nuori Suomen Sinetti-Seura toimintaan sekä SLU:n Reilu Peli- ja Hyvä Seura-toimintoihin. 

Lue lisää
 
 
     
     
 

Seurat


Aurora Bowlers ry
-
GB
-
Turun Palloseura
-
 
     
     
 

Sponsorit