Maastopyöräily

RUNSAAN 140 JÄSENSEURAN PYÖRÄILYN KESKUSJÄRJESTÖ

Suomen Pyöräilyunioni ry, Finlands Cykel Union rf jatkaa vuonna 1898 perustetun Suomen Cyklistiliiton perinteitä. SPU:n toiminta-ajatuksena on pyöräilyn terveellinen ja yhdenvertainen edistäminen Suomessa niin nuoriso, harraste kuin huippu-pyöräilyn sektoreilla.

Laajuus
Pyöräily on yksi harrastetuimmista liikuntamuodoista. Tilastojen mukaan lajia aktiivisesti harrastaa lähes miljoona suomalaista. Osalle pyöräilyn harrastajista SPU:n runsaat 140 jäsenseuraa tarjoavat monipuolisesti pyöräilyyn liittyviä harrastepalveluita.

Edunvalvonta

SPU on mm. Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, Suomen Olympiakomitean, Suomen Kuntoliikuntaliiton ja Nuoren Suomen jäsenyhdistys ja vaikuttaa näin laajasti kansalliseen liikuntakulttuuriin.

Kansainvälisyys
SPU on kansainvälisen pyöräilyliiton UCI, Euroopan Pyöräilyliiton UEC ja Pohjoismaisen Pyöräilyliiton NCF jäsen. Täten SPU vastaa jäsenseurojensa ja pyöräilijöiden yhteyksistä kansainvälisiin kilpailuihin, toteuttaa ja valvoo kansallista kilpailutoimintaa niin maantie-, maasto- ja ratapyöräilyssä.
 
 
     
     
 

Seurat


Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS Ry
-
 
     
     
 

Sponsorit