Futsal

Suomen Palloliitto ry – Finlands Bollförbund rf on perustettu 1907. Kansainväliseen Jalkapalloliittoon – FIFA – SPL liittyi 1908 ja Euroopan Jalkapalloliittoon – UEFA – 1954.

Suomen Palloliittoon kuuluvissa yli 1 000 jäsenseurassa on noin 115 000 rekisteröityä pelaajaa. Jalkapalloa harrastaa Suomen Gallupin tutkimusten mukaan 500 000 suomalaista. Suomen Palloliitto on harrastajamäärältään Suomen suurin urheilun lajiliitto.

Jalkapallotoiminnan järjestämiseksi maa on jaettu kahteentoista Suomen Palloliiton piiriin, jotka vastaavat jalkapallotoiminnasta omilla alueillaan.
Toiminta-ajatus

Suomen Palloliitto on jalkapallon erikoisliitto, joka Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n jäsenenä vastaa maamme kaikesta jalkapallotoiminnasta ja sen kehittämisestä. Työtä tehdään kasvatus- ja harrastustoiminnan että kilpa- ja huippu-urheilun parissa ihmis- ja asiakaskeskeisestä lähtökohdasta.

Palloliiton toiminta-ajatus kiteytyy lauseeseen "Jalkapalloa jokaiselle - Euroopan huipulla".
Toiminnan päämäärät

Suomen Palloliiton toiminnan päämäärinä ovat jalkapalloilumme nostaminen pysyvästi kansainväliselle huipputasolle, lajin kehittäminen kokonaisuudessaan suosituimmaksi suomalaiseksi urheilulajiksi – myös katsojamäärillä mitattuna, Fair Play -hengen ulottaminen toiminnan kaikille tasoille sekä liiton aseman vahvistaminen.
Arvot

Suomen Palloliiton arvoja ovat iloisuus, luotettavuus, menestys ja yhteisöllisyys
 
 
     
     
 

Seurat


FC Opa
-
Kampuksen Dynamo
-
Liikunnan Riemu
--
 
     
     
 

Sponsorit