Maastohiihto

Suomen Maastohiihto vastaa monipuolisesta hiihto- ja liikuntatoiminnasta, laajasta harrastuksesta sekä kansainvälisestä menestyksestä.

Toiminta-ajatuksen mukaan Suomen Maastohiihdon kaikilla toimialoilla ja -sektoreilla (lapset ja nuoret, aikuiset, huippu-urheilu) on yhtä tärkeä asema tulevien vuosien toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa. Tämä tarkoittaa menestyviä huippu-urheilijoita, laadukkaita lasten ja nuorten hiihtotuotteita ja kiehtovia harrastusmahdollisuuksia aikuisille.

Suomen Maastohiihto ry aloitti itsenäisenä yhdistyksenä 1.1.2010. Tätä ennen Suomen Maastohiihto toimi Suomen Hiihtoliiton alla.

Maastohiihdon alueellisia yksiköitä ovat 18 hiihtopiiriä. Lisäksi ruotsinkielinen, Finlands Svenska Skidförbund, on Suomen maastohiihdossa piiriä vastaava toimielin.

Hiihtopiirit muodostavat maastohiihdossa korkeimman päättävän elimen, jäsenkokouksen. Piirit kokoontuvat vuiosittain linjaamaan ja päättämään suuntaviivoista, miten Suomen Maastohiihto yhdistys toimii.

Hiihtopiirit ovat itsenäisiä rekisteröityjä yhdistyksiä, joiden tehtävänä on ohjata ja koordinoida hiihtotoimintaa omalla toiminta-alueellaan.

Kaikki hiihtopiirit ovat Suomen Maastohiihto ry:n jäsenjärjestöjä.
 
 
     
     
 

Seurat


Espoon Hiihtoseura
Espoon Hiihtoseura (EHS) on maastohiidon erikoisseura, joka on perustettu...
Oulun Hiihtoseura
*
Siilinjärven Hiihtoseura
SIILINJÄRVEN HIIHTOSEURA on vuonna 1976 perustettu hiihdon...
 
     
     
 

Sponsorit

Lisää..