Urheiluammunta

Ampumaurheilu on suomalaisten menestyslaji 2000-luvun kesäolympialaisissa. Vain ampumaurheilijat ovat tuoneet mitalin Sydneyn 2000, Ateenan 2004 ja Pekingin 2008 olympialaisista. Juha Hirvi aloitti mitaliketjun pienoiskiväärin täysottelun hopealla Sydneyssä. Marko Kemppainen paukautti ketjuun toisen hopeisen lenkin haulikon skeetissä Ateenassa. Henri Häkkinen laukoi ensin ilmakiväärissä pronssimitalin ja Satu Mäkelä-Nummela samana päivänä haulikon trapissa kultamitalin Pekingissä.

Suomen Ampumaurheiluliitto on maamme urheilutoiminnan vanhimpia ja menestyksekkäimpiä lajiliittoja. Liitto on perustettu 19.1.1919. Valtioneuvosto on hyväksynyt liiton säännöt 1.9.1919. Jäsenrekisteriin liitto on merkitty 9.10.1919.

Ensimmäinen ampumaseura, Suomen Metsästysyhdistys perustettiin jo vuonna 1865. Hämeenlinnan Metsästysseuran 30-vuotisjuhlan yhteydessä vuonna 1906 päätettiin aloittaa maamme ampumaseurojen välinen yhteistyö pääaiheena Suomen mestaruuskilpailujen järjestäminen.

Suomen Ampumaurheiluliitto on Kansainvälisen Ampumaurheiluliiton (ISSF) jäsenliitto. Lisäksi se kuuluu jäsenenä Euroopan (ESC) ja Pohjoismaiden (NSR) ampujainliittoihin sekä seuraaviin kansainvälisiin lajiliittoihin: haulikko- ja metsästysammunta-, mustaruuti-, siluetti-, practical- ja kasa-ammuntaliitto.

Ampumaurheilu on ollut suomalaisten menestyslaji 2000-luvun kesäolympialaisissa. Ampumaurheilijat toivat mitalin Sydneyn 2000, Ateenan 2004 ja Pekingin 2008 olympialaisista. Juha Hirvi aloitti mitaliketjun pienoiskiväärin täysottelun hopealla Sydneyssä. Marko Kemppainen paukautti ketjuun toisen hopeisen lenkin haulikon skeetissä Ateenassa. Henri Häkkinen laukoi ensin ilmakiväärissä pronssimitalin ja Satu Mäkelä-Nummela samana päivänä
haulikon trapissa kultamitalin Pekingissä.

Lontoon olympialaisissa 2012 suomalaiset ampumaurheilijat jäivät ilman mitalia. Parhaat sijoitukset olivat Satu Mäkelä-Nummelan seitsemäs sija naisten trapissa ja Kai Jahnssonin kahdeksas sija miesten ilmapistoolissa. 

Lue lisää
 
 
     
     
 

Seurat


Poliisien Ampumaseura
-
TorSA
 
     
     
 

Sponsorit