Rugby

Suomen Rugbyliitto on rugbyn kattojärjestö Suomessa ja edustaa Suomea kansainvälisessä kattojärjestössä IRB(The International Rugby Board) sekä Euroopan kattojärjestö FIRA-AER:ssa, Suomen Olympiakomitea ja SLU

Suomen Rugbyliitto on perustettu 1968 ja sen jäseniä ovat suomalaiset rugbyseurat.

Rugbya pelataan yli 100 maassa. IRB:n kansallisia jäsenliittoja on 115 ja alueellisia jäsenliittoja kuusi. (Lähde: IRB).

Suomen Rugbyliittoon kuuluu 11 aktiivista jäsenseuraa.

Suomen Rugbyliiton tehtävä on edistää lajin kehitystä Suomessa ja tukea jäsenseurojen toimintaa. Lisäksi rugbyliitto vastaa kilpailutoiminnan organisoimisesta Suomessa sekä maajoukkuetoiminnasta.

Suomen Rugbyliitto ei saa tällä hetkellä valtionavustusta, sillä lajimme on vielä Suomessa tähän liian pieni sekä harrastajamäärältään että seurojen lukumäärältä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaikki liiton työ tehdään vapaaehtoistyönä ja aktiivisten henkilöiden omalla vapaa-ajalla. Vuosibudjetti on hyvin rajallinen. Suurin osa rahasta tulee kansainväliseltä rugbyliitolta IRB:ltä, seuraavaksi suurin osa rugbyseuroilta jäsen- ja kilpailumaksujen muodossa ja kolmanneksi sponsoreilta. Rahaa käytetään rugbyn kehittämiseen Suomessa, eli koulutukseen, kilpailutoimintaan, valmennukseen, hallinnollisiin kustannuksiin ja matka-avustuksiin.

Kiinnostus lajiin on kasvanut viime vuosina ja harrastajamäärät ovat nousussa. Laji kaipaa jatkuvasti uusia innokkaita harrastajia kaikista ikäluokista pelaajiksi, valmentajiksi ja tuomareiksi. Rugbyliitossa uskotaan vakaasti lajin hyvään tulevaisuuteen Suomessa, jossa pidetään joukkueurheilusta ja kontaktilajeista.
 
 
     
     
 

Seurat


Jyväskylä Rugby Club
Jyväskylä Rugby Club on vuonna 2000 perustettu aktiivinen rugbyseura, jossa...
Kuopio Rugby Club
Kuopio rugby club ry perustettiin ystävänpäivänä 14.2.2011. Tällä...
Suomen naisten rugbymaajoukkue
-
 
     
     
 

Sponsorit